27.8.10

Housewarming, eventuelt terrassewarming!

I går var det klart for den store innflytningsfesten i vårt nye drivhus. Med en gradestokk som viste opp mot 35 grader klokken 21:00, måtte hele festen flyttes opp til takterrassen ganske kjapt.I Spania er det heldigvis helt akseptert å ha fest på taket en torsdagskveld. De litt mer erfarne "spanjolene", måtte berolige tre litt stressa noruegas om at naboklager ikke eksisterer i dette landet.


Vi klarte å skrape sammen hele 20 gjester i alle aldre og sier oss svært fornøyde med det!


Kvelden ble avsluttet på et litt for fancy utested i en av Santiago Calatravas bygninger i la Ciudad de las Artes y las Ciencias, Valencias stolthet. Fantastisk flott plass, men lilla blinkende utested med partnersøk er ikke helt i vår gate. Dette til tross for at Silje aka Dolly Duck fant sin Donald og Marte aka Heidi ble oppsøkt av sin Pedro (hvem er forresten Heidi og Pedro?). Inger/ Beyonce er fortsatt ganske opprørt over at hun aldri møtte Jay Z. Da ble det nemlig ingen gratis drink på henne. 


Terningkast: 5   

















Russefest?


Ikledd hvitt fra topp til tå og svømmebriller hadde vi psyket oss opp til La tomatina kl 06.30 onsdag morgen. Skuffelsen var enorm når vi kom frem til Bunol og fant ut at La Tomatina var mer som en stor russefest enn en del av spansk kultur. Det var fulle, halvnakne, ikke-spanjoler over alt og 50 000 mennesker hadde tilgang på hele 9 festivaldoer uten dopapir. 


Men vi tenkte som så at nå er vi her og vi skal jammen bli med i krigen! Gjett om skuffelsen ble enda større når startsignalet gikk uten at vi så snurten av en eneste tomat. Alt for mye mennesker og alt for lite tomater. Når lastebilene nådde frem til der vi var hadde de allerede kastet fra seg alle tomatene. Vi prøvde å komme oss fremover i folkemassen, men ble dyttet tilbake av politiet; "det hele føltes mer som om vi var del av en ulovlig demonstrasjon slik som man bare ser på tv" (Sitat Marte). 


Krigen var over etter en time på slaget 12 og da var vi like blendahvite (det kunne i beste fall se ut som vi hadde sølt litt spaghetti bolognese). Likevel ble vi sprutet ned av de innfødte i Bunol som var utstyrt med vannslanger på hvert hjørne. Hvilken mann fant på regelen om bare hvite klær? 


Vi tuslet tilbake til bussholdeplassen og ventet på bussen vår i 3,5 time. Konklusjonen er at enten var dette en forferdelig tradisjon eller så er det alt for lenge siden russetiden.
Terningkast 1.


Vi har vært litt trege på bloggen i det siste, det har vært travle dager og fryktelig tregt internett, men i dag har vi ordnet oss raskere som kommer på plass i løpet av de to neste ukene; endelig skype! Ellers har vi, med hjelp fra Hege, funnet ut at det var en innstilling som gjorde at man måtte lage profil for å kommentere på bloggen. Den er nå fjernet så for de med kommenteringsfrykt, nå er det lett som en pett!

24.8.10

Sábado


Et forsinket innlegg fra lørdag...


Vi fikk invitasjon fra to  hyggelige gutter i klassen om å bli med på tapas på "Bodeguilla del gato". Vi takker ikke nei til mat!  At Noruegas (les: norske jenter) spiser mye fikk vi bekreftet da kelneren avbrøt oss midt i bestillingen og mente at dette var nok mat. Så mamma og pappa, vi spiser godt!







Aqua de Valencia er selvsagt, når man bor i Valencia. Alle har advart oss mot denne drinken, siden den skal være så sterk. Men vikingene taklet også dette, hvertfall bedre enn vår tyske venn...
Ingredienser:
- appelsiner
- sukker
- cava
- vodka
- gin

23.8.10

Vi renner bort!

I skrivende stund (kl 23:00) er det 39 grader både ute og inne, og det har vært over 40 grader i skyggen i hele dag. Trodde det var en god ide med turistbuss for å få litt luft, men vi kan bekrefte at det var det IKKE! Det var om mulig enda varmere på turistbussen, og i stedet for å nyte utsikten av de vakre bygningene hylte vi av glede hver gang bussen kjørte videre. Læringsutbytte av turen til 14 euro var med andre ord fryktelig dårlig. Vi hoppet av etter noen få stopp, og tok taxi hjem til dusjen! 


Mer blogg kommer når vi er under 30 grader igjen. (evt når vi er akklimatisert!)


God natt!
Hurra for leilighet uten aircontidion!

La Tomatina

Språkskolen har invitert oss med på La Tomatina på onsdag. La Tomatina er en matkrigfestival som finner sted i Bunol utenfor Valencia den siste onsdagen i august hvert år. Vi var veldig usikre på hva dette går ut på og derfor har vi nå gjort litt research.Tonnevis av tomater blir kastet rundt i folkemengden i en time; Skummelt! 

Vi veldig usikre på om vi skal melde oss på eller ikke, det er påmeldingsfrist i dag.

Hva sier dere?


Sitat Silje: "Jeg liker jo ikke tomater en gang!"


http://www.youtube.com/watch?v=QPQCH1b_LgE

22.8.10

Vår nye huseier



Vår nye huseier John viste seg å være en hyggelig mann og han insisterte på å vise oss rundt i Valencia  så han hentet oss på skolen på torsdag kl 19.00. Det ble en helaften med tapas, en gratis smaksprøve på nespressobutikken, en rusleturtur på paseo maritimo ved playa de las arenas og til slutt drinker på Hotel Arena. Vi fikk en del rare blikk for vi utgjorde nok en merkelig sammensetning, og vi kunne egentlig si oss enige i at det hele var ganske pussig! Men for første gang fikk vi se stranden i Valencia og det var et fantastisk fint område.

19.8.10

Endelig litt flaks, easypiso!





Plutselig ringte de fra språkskolen i dag og fortalte at de hadde funnet en leilighet til oss!! Kunne de komme å hente oss med en gang? Vi sprang ut på fortauet, hvor vi ble sittende å vente spent i nesten en time. mañana mañana... Men vår nederlandske huseier kom til slutt og vi fikk se vårt nye, noe spesielle, krypinn. Vi bor nå sentralt og billig. Er mest fornøyde over at vi i det hele tatt vet vi har tak over hodet neste uke! 



Flittige studenter.
















Torsdag formiddag slapp vi opp for gode forslag på hvor og hvordan vi kunne lete etter leilighet, og ettersom det regnet (igjen. Det har regnet tre av våre fire dager i Valencia!) fant vi ut av vi like gjerne kunne åpne spanskbøkene.


Happy miércoles!

Etter nedturer på leilighetsfronten, var vi klar for en opptur med språkskolens store, ukentlige event "Happy miercoles". Dette innebærer en bytur med studenter og lærere for å praktisere spanskkultur, med alt det måtte inneholde...

                                             Vi har fått noen nye venner, hurra!


                       


                 Som dere ser imponerte vi stort utover kvelden med våre spillferdigheter.


                                 Tapeten i baren ble litt for meget for sarte, norske sjeler...

I Valencia drikker man ikke øl i glass, man får ølen servert i mugger. Den skal holdes så langt opp i luften som mulig, mens du heller øl i munnen. Morro for tilskuerene, ikke morro for kjolen. I ettertid lurer vi på om dette egentlig er en tradisjon, eller om vi ble lurt... Tror ikke vi så noen av de andre på bordene rundt oss oppføre seg like fjortis på byen.


En fin kveld!

Og jakten fortsatte...

fremdeles med godt mot!

Vi våknet på onsdagen med friskt mot, men vonde føtter. Likevel vandret vi igjen gatelangs for å søke lykken hos eiendomsmeglere denne gang. Men vi fikk det samme svaret over alt, un año!! Ingen ville leie ut leiligheten sin i mindre enn 1 år. Med vårt svært begrensede spanske ordforråd endte forhandlingene derfor ganske kjapt! Det hjalp ikke at de trodde vi ville betale dem under bordet da Marte prøvde seg med "propina, propina?" (Det som i stod i ordboken for "tips" var altså ikke synonymt med "har du noen gode råd"). Ny taktikk var derfor å få lærerne på skolen til å ringe rundt på annonser, men da var svaret at de ikke ville leie ut til studenter. Onsdag ettermiddag var vi derfor ganske deppa og oppgitt over tanken på at vi kom til å være homeless fra og med søndag!
Silje er kartleser!







17.8.10

På evig leilighetsjakt...


...men like gode venner! Dagens forsøk endte i stengt dør og eierløs adresse. Valenciahomes.es = no gusta. Likevel fortsatt optimist, for vi vet det går bra til sist!

Mixed feelings

              Ryan Air er ingen behagelig opplevelse, men utsikten var upåklagelig!
              

15.8.10

Hasta luego Noruega



                               Nå vender vi snuten mot Valencia, på gjensyn!

Adjø Drammen!

Drammen viste seg fra sin fineste side typisk
Inger sier hei
(med unntak av Norway games en gang på nittitallet)
og adjø på en og samme tid
Silje tar farvel

Læringsutbytte?

Denne siden er for de som kjeder seg litt på jobb eller skole, og som kanskje savner oss litt nå som vi har blitt spanjoler. 


Hjertelig velkommen til deg som vil ha et innblikk i vårt liv i Valencia de neste månedene! 
















Vi kan ikke love noe annet, man lærer nok ingenting her inne.