27.8.10

Russefest?


Ikledd hvitt fra topp til tå og svømmebriller hadde vi psyket oss opp til La tomatina kl 06.30 onsdag morgen. Skuffelsen var enorm når vi kom frem til Bunol og fant ut at La Tomatina var mer som en stor russefest enn en del av spansk kultur. Det var fulle, halvnakne, ikke-spanjoler over alt og 50 000 mennesker hadde tilgang på hele 9 festivaldoer uten dopapir. 


Men vi tenkte som så at nå er vi her og vi skal jammen bli med i krigen! Gjett om skuffelsen ble enda større når startsignalet gikk uten at vi så snurten av en eneste tomat. Alt for mye mennesker og alt for lite tomater. Når lastebilene nådde frem til der vi var hadde de allerede kastet fra seg alle tomatene. Vi prøvde å komme oss fremover i folkemassen, men ble dyttet tilbake av politiet; "det hele føltes mer som om vi var del av en ulovlig demonstrasjon slik som man bare ser på tv" (Sitat Marte). 


Krigen var over etter en time på slaget 12 og da var vi like blendahvite (det kunne i beste fall se ut som vi hadde sølt litt spaghetti bolognese). Likevel ble vi sprutet ned av de innfødte i Bunol som var utstyrt med vannslanger på hvert hjørne. Hvilken mann fant på regelen om bare hvite klær? 


Vi tuslet tilbake til bussholdeplassen og ventet på bussen vår i 3,5 time. Konklusjonen er at enten var dette en forferdelig tradisjon eller så er det alt for lenge siden russetiden.
Terningkast 1.


Vi har vært litt trege på bloggen i det siste, det har vært travle dager og fryktelig tregt internett, men i dag har vi ordnet oss raskere som kommer på plass i løpet av de to neste ukene; endelig skype! Ellers har vi, med hjelp fra Hege, funnet ut at det var en innstilling som gjorde at man måtte lage profil for å kommentere på bloggen. Den er nå fjernet så for de med kommenteringsfrykt, nå er det lett som en pett!

3 kommentarer:

  1. Veldig kjekt å følge med :)
    Glad jeg ikke var med på tomatfestivalen!! MEn må jo tross alt være ok å ha vært der?
    Takterrassefest hørtes kjekt ut.

    SvarSlett
  2. Den anonyme var mammaen til Inger som ikke får dette helt til...........

    SvarSlett
  3. Vi synes den anonyme mammaen til Inger er flink!

    SvarSlett