23.9.10

Valencia state of mind!

Holas!

En liten oppdatering...

Siden sist har vi startet på uni, det er en liten historie i seg selv. Vi ankom Facultat de Dret spente og motiverte (?) for informasjonsmøte. Det hele foregikk på meget rapido spansk, vi forstod så godt som ingenting (bortsett fra når det ble poengtert at dette var meget importante å få med seg...)

Tirsdag skulle vi starte å se etter klasser vi ønsket å melde oss opp i. Som Erasmusstudent har du flere uker til å sjekke ut forskjellige fag (men timene går sin gang for spanjolene så vi går glipp av masse), før vi lager en timeplan. Problemet er at all informasjon som vi har mottatt om fagene ikke stemmer. Vi kan møte opp som det står på timeplanen, men plutselig finnes ikke dette faget allikevel. Det hele er veldig spansk. Vi synes også det er litt snodig at de fagene vi faktisk fant er 1. klassefag. Så der sitter vi gamle 5. klassingene fra Norge ved siden av ivrige spanske 18 åringer; "are you like really 25 years old, nooo?". 


Ellers har vi fortsatt ikke internett, nå begynner vi å bli skikkelig frustrert! Det er både dyrt og fetende å benytte seg av gratis internett på McDonalds og Starbucks. Det funker heller ikke å laste opp bilder, så det får bli neste gang dere får se våre blide åsyn!


Hasta luego! 

13.9.10

Time out!















Vi har tatt en time out! Fikk nok av leilighetens manglende fasiliteter og rømte dermed til Oliva Nova Golf and Beach hotel. Her koser vi oss sammen golfspillende pensjonister! Nå skal vi bare nyte ferie i noen dager før informasjonsdag på Universitetet på torsdag; hasta la proxima!  

11.9.10

Plaza de España

Plaza de Espana er ca 50 meter fra leiligheten vår,
det er her vi tar metroen og buss fra, det er her vi dirigerer
taxi-sjåføren som ikke forstår våre forsøk på å forklare
adressen vår. Og jammen fant Silje ut at det var en Valenbici-
stasjon her også!
Plaza de Espana ligger like nedenfor gamlebyen,
vi bor med andre ord veldig sentralt.

For de ekstra interesserte;

http://maps.google.com/maps?client=safari&rls=en&q=plaza+de+espana+valencia&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=en&tab=wl



Dagens gode gjerning!


Trafikklysene her i Valencia er ikke som hjemme; grønn mann varer fryktelig kort og veien over gaten er normalt dobbelt så lang. 


Denne gamle damen tok skrekkslagen tak i armen til Marte på sin ferd over veien, man trenger heldigvis ikke kunne snakke spansk for å hjelpe. Det ble et koselig møte på vei til skolen!

9.9.10

Status quo

Buenas!


Beklager lite blogging for tiden, vi sliter stadig med meget tregt internett. Imidlertid ser det ut som vi snarlig vil få installert skikkelig internett, da vi hadde besøk av en "internettfikser" (sitat Silje) på tirsdag. Hva han prøvde å forklare oss om når og hvordan kan bare en ekte spanjol vite, vi forstod nada. Likvel tror og håper vi at noe er på gang ettersom han borret hull ut igjennom stueveggen, peste og bannet, slik som internettfiksere skal gjøre. 


Inger reiste til Alicante i går, for å kjærste seg litt. Marte og Silje holder huset med feber og hoven hals. Vi tror vi har pådratt oss airconditionsyken, ettersom skolen, butikkene og alle andre steder generelt liker å holde temperaturen på ca. 20 grader, mens det utendørs er rundt 35. I vårt eget drivhus liker vi å holde oss i ett med naturen, så her er det til stadighet rundt 35. Svett og fint!

Dagens survival kit


















Videre har vi en god del problemer med varmtvannet i leiligheten. Vi er desperate etter agua caliente i la ducha. Tror vi tilsammen har fått dusjet cirka tre ganger i varmt vann på tre uker. Så om noen der hjemme sitter på gode kunnskaper om hvordan man fikser en varmtvannstank som går på gass, tar vi imot tips med stor takk.

 
Her skulle det komme et bilde av the mean machine, men vårt raske nett ville ikke laste opp flere bilder for øyeblikket.


Slenger heller med noen bilder fra forrige fredag, hvor det var mer festlige tilstander i huset...

6.9.10

3.9.10

Valenbisi!



Vi fikk et tips fra en av våre nye venner at Valenbisi (Valencia + bicicleta (sykkel)) er det beste fremkomstmiddelet her i byen. Citybike-konseptet har akkurat kommet og det dukker stadig opp nye sykkelstasjoner. Silje og Inger heiv seg selvsagt med på trenden ;) 

I første omgang kjøpte vi kort for en uke fordi vi venter å ser om det kommer en stasjon litt nærmere leiligheten vår. Men vi synes det er veldig kjekt fordi det er lagt opp sykkelvei ved siden av fortauene de fleste steder i Valencia. Både til skolen og stranden kan vi stort sett sykle i fred for trafikken. Der det ikke finnes sykkelvei sykles det imidlertid med livet som innsats!  


Marte har reist til Madrid for å treffe Lasse i helgen så derfor skal Silje og Inger utnytte de siste to dagene av Valenbiciabonnementet til det fulle. 

Buen fin de semana til dere der hjemme!              

La Playa El Saler



1.9.10

Hola!

På fredag rett etter at vi hadde publisert innlegget forsvant internetten våres. Det viste seg at det hadde vært noen kommunikasjonproblemer når vi kjøpte internetten.. Kjedelig, men tror kanskje vi må venne oss til dette her i Spania!


Men nå er vi tilbake! Vi har det bra, jobber med spansken, prøver å få orden på leiligheten, og nå kom vi akkurat hjem fra Happy Miercoles! Ting er med andre ord som det pleier, dere har ikke gått glipp av noe særlig ;)

Men i helgen testet vi for førsta gang ut la Playa El Saler som er kjent for å være den fineste stranden i Valencia. Det tok 20 minutt med bussen som kostet 1,20 euro så det var et kjekt alternativ til bystranden. Likevel skjønner vi ikke helt hva som er den store forskjellen. Vi trives på bystranden også! Men det er kanskje ikke så rart når man er nordmann. Strender liker vi uansett!